Online Tollertræning

Grundfærdighed - Kontakt

Kontakt er grundlaget for vores træning med hunden. Hvis du ikke kan få kontakt til din hund, så kan du ikke træne. Så det er altså en af de allervigtigste øvelser i hvalpens liv.

Din hvalp skal lære at tilbyde kontakt – hunden skal have lyst til at holde kontakt med dig. Det skal ikke være nødvendigt at du siger en kommando for at få kontakt. Ansvaret for at give kontakt ligger hos hunden.

Nogle mener, at en jagthund ikke skal lære kontakt, da hunden skal holde øje med hvad der sker ude i terrænet.
Min holdning er, at alle hvalpe/unghunde skal lære at tilbyde kontakt, så de er fokuserede på os under træningen. Det med at kigge ud i terrænet skal nok komme med erfaringen, når vi begynder at putte jagttræningen på.

Beløn den spontane kontakt 

Beløn når din hvalp tager kontakt og kigger op på dig. Ros og giv en godbid. Gå rundt med godbidder i lommen, så du altid er klar til at belønne kontakten uanset om du er i haven eller huset.

Kontakt – kig væk fra godbidden i hånden

Trin 1: Sid eller stå foran hunden. Hold en godbid i hver hånd, og hold hænderne op i nærheden af dit hoved. Klik/ros og beløn, når hvalpen kigger op på dig.

Trin 2. Hold nu godbidderne væk fra dit hoved og ud til siden. Klik/ros og beløn, når hvalpen kigger væk fra hænderne med godbidderne og vælger at kigge på dit ansigt.

Kontakt – kig væk fra godbidden i hånden 2

Hold nu hånden med godbidden helt ned foran hundens snude (måske 10 cm fra). Klik/ros og beløn, når hvalpen tager kontakt til dit ansigt.

Kontakt – TJEK-IND efter belønning

En anden variant går ud på at lære  hvalpen at vende tilbage til og melde klar til at træne videre.

Beløn for kontakt som før, og læg/smid så en godbid sådan at hvalpen vender væk fra dig.
Når hvalpen vender rundt og tager kontakt til dig igen, så beløn.
Det er en god ide at bruge 2 typer godbidder til denne øvelse i starten: En god godbid til at belønne kontakten og en kedelig godbid når du lokker hunden til at vende væk fra dig. Det skal jo helst være bedre at tage kontakt end at vende væk fra dig.

Tekst og video kommer snart.

Tekst og video kommer snart.

Tekst og video kommer snart.

Tekst og video kommer snart.